Haber: Yaprak KAPLAN
Şair ve yazar Tülay Çelebi, Kartal Kitap Fuarı’nda okurları ile bir araya geldi. Kitaplarını imzalayan yanı sıra okurları ile sohbet eden genç yazar; samimiyeti, neşesi ve hoş sohbeti ile gündelik yaşama dair gözlemlerini de ziyaretçilerine aktardı.
“Bu Fuarlar Bizi Umutlandırıyor”
Kartal’da düzenlenen kitap fuarının kendisini çok mutlu ettiğini belirten Tülay Çelebi; “Bu fuarların kültür ve sanat açısından önemi çok büyük. Ben geçen yıl da buraya katıldım. Bu yıl da burada olmaktan çok mutluyum. Böyle fuarlar bizleri umutlandırıyor. Bizleri burada bir araya getirdiği, bizleri birleştirdiği için Başkan Gökhan Yüksel’e, Kültür Müdürümüz Umut Veli Develi’ye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim”
“Duyguların Dile Gelmesidir Şiirler”
Kadınlar her alanda bulunmalı, diyen yazar Çelebi şöyle devam etti; “Kadınlar her alanda bulunmalıdır. Ben de şiir adına, öykü adına eserlere imza attığım için çok mutluyum. Manzume şeklinde yazmaya başladığım yazılarımı daha sonra şiir tadında derledim. Duyguların dile gelmesidir şiirler. Yaşamın içinde olan duyguların dışa yansımasıdır”
“Hayallerinizden Vazgeçmeyin!”
“Özellikle gençler hayallerinden vazgeçmesin” diyen Tülay Çelebi; “Umutlarının peşinden gitmelidir herkes. Gençlerimiz yılmadan hedeflerine doğru yol almalıdırlar. Hayatta her zaman istediğimiz gibi olmuyor. Ancak, başarmak için mücadele etmekten de korkmamalıyız. Benim hayalimdi kitap yazmak. Önce hayallerime inandım. Daha da güzel şeylere imza atmak istiyorum. Dünyaya ve evrene, yazılı, sözlü bir şeyler vermek istiyorum. Herkesin umutlarının peşinde koşup, hayallerine ulaşmaya başladığında dünyanın daha güzel bir yer olacağını düşünüyorum”
“Bir çiçek sulamak, bir türkü dinlemek, bir şiire dokunmak…”
Yaşamın koşuşturmasında, sırtımızdaki yükleri hafifletmek aslında hiç ummadığımız kadar kolay diyen Tülay Çelebi; “Yaşam koşullarının çok zor olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Herkes için ayrı zorluklar var. İnsanların okumak, yazmak için vakitleri olamıyor. Ben bu konuda şöyle diyorum; az da olsa herkes günde bir şiire dokunmalı, bir türkü dinlemeli, bir çiçeği sulamalı. Yaşamın ağır yüklerini hafifletmenin yoludur bunlar aslında. Ve hepimizin en çok ihtiyacı olan şeyler de bunlar” şeklinde konuştu.