Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) heyeti, Türkiye ile Moritanya arasındaki eğitim ve kültür alanındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla Moritanya’nın başkenti Nuakşot’ta çeşitli temaslarda bulundu.
Eğitim ve Kültür Forumu Düzenlendi
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Cihad Demirli ile Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Faruk Berat Akçeşme’nin katılımıyla Nuakşot’ta Türkiye-Moritanya Eğitim ve Kültür Forumu gerçekleştirildi.
Program kapsamında Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi’nde “Belgelerle Moritanya Sergisi” açıldı. Ayrıca İslam alimi Muhammed Mahmut İbn Telamid’e ilişkin kitabın tanıtımı yapıldı ve panel düzenlendi.
İşbirliği Protokolleri İmzalandı
Temaslar kapsamında Türkiye’deki üniversiteler, Yunus Emre Enstitüsü ile Moritanya’daki kurumlar arasında eğitim alanındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik çeşitli protokoller imzalandı.
MEB heyeti ayrıca Moritanya Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı tarafından kabul edildi. Görüşmede yükseköğretim alanındaki işbirliği imkanları ele alındı.
Mezuniyet Törenine Katıldılar
Programın son bölümünde MEB heyeti, Murabitun Kongre Merkezi’nde düzenlenen Nuakşot Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezuniyet törenine katıldı. Heyet, mezun olan öğrencilerle bir araya geldi.









