AKINCI’dan Tam İsabet! Yeni Mühimmat İlk Kez Salvo Atışında Denendi

İki Mühimmat Aynı Anda Hedeflere Gönderildi
Gerçekleştirilen testte Bayraktar AKINCI TİHA’dan bırakılan iki adet TOLUN-P mühimmatı, belirlenen hedeflere yönelik salvo atışı gerçekleştirdi. Atışın ardından her iki mühimmatın da hedeflerini tam isabetle vurduğu bildirildi.
Test, mühimmatın operasyonel kabiliyetlerinin değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi.
TOLUN-P’nin Kabiliyetleri Test Edildi
ASELSAN tarafından geliştirilen TOLUN-P, hava platformlarından bırakılabilen ve kanatlı yapısı sayesinde uzun menzilli hassas taarruz gerçekleştirebilen güdümlü mühimmat olarak geliştirildi.
Uydu destekli seyrüsefer ve ataletsel güdüm sistemi kullanan TOLUN-P’nin farklı hedef tiplerine karşı yüksek hassasiyetle görev yapabildiği belirtiliyor.
AKINCI’nın Entegrasyon Çalışmaları Sürüyor
Bayraktar AKINCI TİHA, bugüne kadar MAM-L, MAM-T, HGK, KGK, İHA-230, ÇAKIR, SOM ve çeşitli milli mühimmatlarla başarılı testler gerçekleştirdi.
TOLUN-P’nin de AKINCI’nın mühimmat envanterine entegrasyonuna yönelik test faaliyetlerinin planlanan takvim doğrultusunda sürdüğü bildirildi.
Milli Savunma Sanayisinde Yeni Test Başarısı
Gerçekleştirilen salvo atışı, Baykar ve ASELSAN iş birliğiyle yürütülen milli savunma sanayii projeleri kapsamında tamamlanan testlerden biri oldu.
Test sonucunda Bayraktar AKINCI TİHA’nın iki adet TOLUN-P mühimmatını aynı görevde kullanabildiği ve mühimmatların hedeflerini başarıyla vurduğu açıklandı.