Lozan’ın Önemine Vurgu Yaptı
Kılıçdaroğlu, paylaşımında Lozan Barış Antlaşması’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda bağımsızlığının tescil edildiği tarihi bir belge olduğunu belirtti.
Mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Lozan heyetinin başkanı İsmet İnönü ve Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle andığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Lozan’ı milletin bağımsızlık iradesinin, egemenlik hakkının ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin en güçlü hukuki temeli olarak nitelendirdi.
“24 Temmuz Resmi Bayram İlan Edilsin” Teklifi
Kılıçdaroğlu, yeni yasama döneminde Meclis’e sunacakları ilk kanun tekliflerinden birinin, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı 24 Temmuz’un “Lozan Barış Günü” olarak resmi bayram ilan edilmesine yönelik olacağını açıkladı.
Paylaşımında, “Lozan, milletimizin tapu senedidir; bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin teminatıdır.” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, bu tarihi kazanımı koruma kararlılığını sürdüreceklerini belirtti.

